Vinski gulas od juneceg mesa sa sampinjonima

Dok nisam naucila da ga spremam kako se meni svidja, nisam ga ni jela  :)


Potrebno je :

500 g juneceg mesa bez kostiju

4 glavice luka

2 dl vina

500 g sampinjona

ulje

crvena ljuta paprika

so, biber, origano


Meso izrezati na sitne komadice priblizno jednake velicine i proprziti na ulju.

Nakon kratkog przenja dodati sitno seckani crni luk, pa nastaviti dinstanje na umerenoj vatri, a po potrebi doliti malo vode.

Pri kraju dinstanja, a to ce biti kad se luk raskaska i napravi se lepi gusti sos, dodati zacine, vino i sampinjone koje ste prethodno izrezali na listice i przili na ulju dok nije uvrela njihova voda.

Kroz koji minut, jelo je gotovo.

Umesto sampinjona mozete dodati krompir, rezance, njoke ili nesto slicno.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral