Vinski gulas od juneceg mesa sa sampinjonima
Dok nisam naucila da ga spremam kako se meni svidja, nisam ga ni jela :)
Potrebno je :
500 g juneceg mesa bez kostiju
4 glavice luka
2 dl vina
500 g sampinjona
ulje
crvena ljuta paprika
so, biber, origano
Meso izrezati na sitne komadice priblizno jednake velicine i proprziti na ulju.
Nakon kratkog przenja dodati sitno seckani crni luk, pa nastaviti dinstanje na umerenoj vatri, a po potrebi doliti malo vode.
Pri kraju dinstanja, a to ce biti kad se luk raskaska i napravi se lepi gusti sos, dodati zacine, vino i sampinjone koje ste prethodno izrezali na listice i przili na ulju dok nije uvrela njihova voda.
Kroz koji minut, jelo je gotovo.
Umesto sampinjona mozete dodati krompir, rezance, njoke ili nesto slicno.
Prijatno!
Potrebno je :
500 g juneceg mesa bez kostiju
4 glavice luka
2 dl vina
500 g sampinjona
ulje
crvena ljuta paprika
so, biber, origano
Meso izrezati na sitne komadice priblizno jednake velicine i proprziti na ulju.
Nakon kratkog przenja dodati sitno seckani crni luk, pa nastaviti dinstanje na umerenoj vatri, a po potrebi doliti malo vode.
Pri kraju dinstanja, a to ce biti kad se luk raskaska i napravi se lepi gusti sos, dodati zacine, vino i sampinjone koje ste prethodno izrezali na listice i przili na ulju dok nije uvrela njihova voda.
Kroz koji minut, jelo je gotovo.
Umesto sampinjona mozete dodati krompir, rezance, njoke ili nesto slicno.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар