Pita sa sirom i ajvarom


Zima je,mozemo da ubiramo plodove svoga rada i dozvolimo sebi da koristimo ajvar i za pite.

Ideja za pitu mi je iz casopisa Dobra hrana, a malo sam ga izmenila, sta cu, moram :)

Potrebno je :

500 g kora za pitu

500 g sira

3 kasike ajvara

1 jaje

1 kasicica praska za pecivo

150 ml ulja

150 ml vode


Od polovine sira i jajeta napraviti jedan fil, a od ostatka sira i ajvara napraviti drugi fil.


Napraviti mesavinu vode, ulja i praska za pecivo.

Kore brojcano podeliti na dve polovine ( kod mene je u pakovanju bilo 20 kora, znaci po 10 komada ) , od kojih cete dobiti dva rolata.

Uzeti 4 kore, redjati jednu preko druge i prskati mesavinom vode i ulja. Na cetvrtu koru naneti cetvrtinu od ukupne kolicine fila od sira, a onda urolati rolat.



Potom uzeti 3 kore, stavljati jednu preko druge, prskati mesavinom, a preko trece naneti polovinu fila sa ajvarom.



Nakon toga rolat od sira staviti na pocetak kora filovanih ajvarom pa sve zajedno urolati.



Na kraju uzeti 3 kore, redjati jednu preko druge, prskati mesavinom i na trecu naneti cetvrtinu fila od sira.



Rolat od sira i ajvara staviti na pocetak kora filovanih sirom i sve zajedno urolati.



Od preostalih 10 kora napraviti jos jedan rolat.

Ja sam pisala recept za pakovanje od 20 kora, a vi cete naravno prilagoditi to broju kora u pakovanju koje imate.

Staviti rolate u pouljen pleh i peci na 200 stepeni oko 40-45 minuta.



Ovakve rolate mozete zamrznuti i kad vam zatreba, izvadite da se malo opuste, a onda secete na parcice i pecete. To vam dodje vrlo prakticno za iznenadne potrebe.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom