Posne kiflice sa pekmezom


Moje kiflice sa pekmezom sa mascu, dale su mi ideju za ovaj posni recept.

Potrebno je:

500 g brasna

25 g svezeg kvasca

150 ml sojinog mleka

1 margarin (250 g)

1 prasak za pecivo

pekmez za filovanje

prah secer pomesan sa jednim vanilin secerom za valjanje

Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna.

Umutiti omeksali margarin mikserom, dodati brasno, nadosli kvasac i zamesiti testo.

Pokriti i ostaviti da naraste.

Kad testo naraste, premesiti ga i podeliti na 4 jufke. Od svake jufke razviti krug, iseci na 8 delova, filovati pekmezom i zavijati kiflice.



Ukljuciti rernu na 200 c, kad ste zavrsili sa kiflicama.

Kad se rerna zagreje, peci ih dok ne porumene, oko 20-25 min. Treba da ostanu bele, meni se desi da mi vise potamne nego sto treba.

Valjati ih kad se malo prohlade u prah secer pomesan sa vanilin secerom.



Ako zelite da vam pekmez ne curi, pre stavljanja u rernu, stisnite ivice kiflica prstima, da izgledaju kao bombone i da vam se ne desi kao sto se meni to desilo :)


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral