Posne pituljice



Pravila sam ih za svoju slavu, a ideja mi je od mojih mrsnih pituljica.

Sastojci :

1/2 kg kora za pitu
1 čaša kisele vode (od jogurta)
1/2 čaše ulja
300 g tvrdog posnog sira (kackavalja )
300 g kečapa
200 g mariniranih rezanih šampinjona
1 prašak za pecivo
origano

Priprema :

Sjediniti kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo. Kore brojcano podeliti na dva dela, tako da ćete dobiti dva rolata.

Svaku koru obilno prskati mešavinom, a svaku drgu ili treću, zavisno koliko kora imate, filujte prvo kečapom, zatim sledeću rendanim sirom i poslednju šampinjonima. Posipati origanom po ukusu.

Uviti 2 rolata.

Staviti u zamrzivač da se zamrzne. Oko sat vremena pre pečenja izvadiri i kad se malo opuste, seći na rolatice, od dva rolata se dobije 24 kom.



Redjati u podmazan pleh, premazati kečapom i rendanim posnim sirom.



Peći na 200° oko 30 min.

Ako se zadrze, budu meke i više dana.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom