Posna corbica od przenog oslica



Verovatno se svima desi da posle posne slave ostane u kuci przene ribe, jer se uvek bojimo kod spremanja da ne bude malo . Moja svekrva i ja smo dosle na ideju da od te przene ribe napravimo jednu brzu corbicu.

Potrebno je:

7-8 parceta przene ribe

1 glavica crnog luka

2-3 cesnja belog luka

1 sargarepa

1 solja od 300 ml paradajza iz flase od zimnice

1 suva ljuta papricica

mlevena crvena slatka i ljuta paprika

so, biber, origano

2 kasike brasna

malo ulja

voda

Na malo ulja uprziti sitno naseckanu glavicu crnog luka. Dodati 2 kasike brasna i prziti dok ne porumeni. Skloniti sa vatre i dodati po jednu kasicicu mlevene slatke i ljute paprike. Naliti mlakom vodom (oko 1 l). Sargarepu iseci na tanke kolutice, beli luk sitno naseckati, ljutu papricicu takodje (ako volite), a ribu ocistiti od kostiju (ako je sa kostima) i isparcati na sitne delove-parcice. Sve staviti u corbu. Dodati navedene zacine po ukusu.

Ova corba se kuva oko 30 minuta. Po potrebi doliti mlaku vodu, a skuvanu corbicu mozete posipati i svezim persunom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom