Pire od spanaca


Nikako nisam volela ovo jela kad sam bila mlada, ali zarad dece i porodice, cesto ga spremam i naucila sam da ga jedem:). Pisacu i mrsnu i posnu verziju, da ne bih nepotrebno radila dva recepta.

Potrebno je:

1-1.5 kg svezeg spanaca

2-3 cesnja belog luka

2 kasike brasna

ulje

so, biber, suvi zacin

1 solja mleka (ili sojinog za posno)


Spanac ocistiti, dobro isprati i spustati u vrijucu vodu na minut, dva, pa vaditi i stavljati u cediljku da se cedi.

Kad se dobro ocedi, sitno iseckati, najsitnije sto mozete.

U serpu sipati malo ilja i dve kasike brasna, malo proprziti, pa dodati sitno naseckani beli luk, i jos malo uprziti.

Sipati spanac u serpu i mesati dok ne uvri njegova vodica, dodati zacine i solju mlakog mleka i jos malo mesati.

Na mojim slikama je u posnoj varijanti pire sa filetima soma, a u mrsnoj varijanti je sa piletinom u sosu od 4 sira.

Prijatno!


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom