Posne paprike punjene sojom


Vrlo ukusno, softano i socno posno jelo.
Za ovaj recept upotrebila sam paprike iz zamrzivaca.

Potrebno je:

20-ak svezih paprika ili iz zamrzivaca

1/2 solje pirinca (moze i integralni)

1,5 solja sojinih ljuspica (moja solja je od 300 ml)

1/2 solje jecmenih pahuljica

1/2 solje suncokretovog semena

1 glavica crnog luka

1 struk praziluka

1-2 cena belog luka

1 kasisica slatke crvene paprike i, po zelji,1 kasicica ljute crvene paprike

1 kasika brasna

5 dl soka od paradajza (po mogucnosti domaceg)

so, biber, suvi zacin, ulje

Uprziti na ulju sitno iseckanu glavicu crnog luka. Na polovini przenja dodati praziluk i beli luk, takodje sitno iseckane. Sojine ljuspice i jecmene pahuljice prethodno potopiti u mlakoj vodi da kratko odstoje, isprati, ocediti i dodati u luk. Dodati seme od suncokreta, zacine i pirinac. Proprziti jos kratko, pa dodati i crvenu papriku.

Puniti paprike i zatvarati ih brasnom, krompirom, ili paradajzom.

Paprike preliti smesom od jedne kasike brasna prethodno razmucene u malo vode, 6 dl vode, 5 dl soka od paradajza i 1 dl ulja.

Kuvati poklopljeno da lagano vri oko 60 min.

Nisam ljubitelj soje, ali ove paprike su bile pun pogodak, cak su se i meni dopale.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom