Posne ledene kocke


Ne znam da li sam u potpunosti uspela. Rekoh mojoj majci da nisu bas kao mrsne, a ona, posle jednog pojedenog kolaca rece : "Daj mi jos jedan od ovih posnih sto ne valjaju. " Onda, procenite sami

Potrebno je:

Za testo:

1 casa/od 200 ml/brasna

1 casa secera

1/2 kesice praska za pecivo

3 kasike ulja

1 casa kisele vode

2 kasike kakaoa

Za preliv:

250 gr secera

200 ml vode

Za fil:

1 l sojinog mleka

10 kasika secera

8 kasika gustina

1 margarin

100 gr secera u prahu

Umutiti šećer, brašno sa 1/2 praška za pecivo, 3 kašike ulja, 2 kašike kakao praha i casom kisele vode i peći u tepsiji br. 28 oko 30 min na temperaturi od 200°C. Pečen kolač preliti sa ohlađenim ušpinovanim šećerom koji ste prethodno skuvali, da vri 2-3 min. Fil skuvati od 1 l sojinog mleka, 10 kašika šećera i 8 kašika gustina (sprema se kao puding).

Margarin umutiti sa secerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim filom. Fil preliti preko kolača i odozgo krupno narendati čokoladu.

Pre sluzenja ohladiti u frizideru.
Prijatno !

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca