Posni cupavi kolac


Recept za ovaj divni kolac dobila sam od svoje tetke, tako, tek da se zna,ako ga neko prepozna  :)

Potrebno je:

1 solja (od 300 ml) rendane sargarepe, to je kod mene bila jedna velika sargarepa

1 solja rendanih jabuka, kod mene je to bila jedna velika jabuka

1 solja mlevenih oraha

1 solja secera

1 nepuna solja ulja

1 kasicica sode bikarbone

1 solja brasna

450-500 g posnih cajnih kolutica

1 solja soka po ukusu, negaziranog

100 g posne cokolade i 3 kasike ulja za preliv

Narendati sargarepu i jabuku na krupniju stranu rendeta i pomesati sa ostalim sastojcima, da se dobije izjednacena masa.

Pola smese staviti u pouljenu i pobrasnjenu tepsiju br.28 (r 28), naredjati preko nje cajne kolutice, pa rukom nepravilno rasporediti-nabacati ostatak mase preko njih.

Peci na 200 st. oko 30-35 min.

Preliti vruc kolac sokom.

Napraviti preliv od 100 g topljene posne cokolade i 3 kasike ulja i preliti kolac.

Ako zelite da vam masa bude veca, na istu kolicinu cajnih kolutica stavite meru i po sastojaka, ali i ovako je bilo sasvim dobro.

Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Pijano voce