Posni kroasani



Ko voli kroasane, može ih mesiti i posne. Pravila sam prazne, ali se mogu filovati necim posnim, slatkim ili slanim, ko kako voli.

Za ove posne slane, prazne kroasane potrebno je:

500 g brašna
250 ml kisele vode ili sojinog mleka
25 g svežeg kvasca
50 ml ulja
kašičica soli
½ kesice praška za pecivo
100 g margarina


U mlaku kiselu vodu staviti kvasac, kašičicu šećera i malo brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. Podmesiti testo sa brašnom izmešanim sa praškom za pecivo, nadošlim kvascem, uljem i solju.

Ostaviti na toplom da naraste.

Nadošlo testo podeliti na tri jednaka dela. Svaki deo podeliti na 3 jufkica. Razviti jednu jufkicu na oko 15 cm. Premazati je sa margarinom. Razvući i drugu jufkicu, takođe je premazati sa margarinom i staviti je preko prve premazane jufkice. Premazati margarinom i drugu razvijenu jufkicu i staviti treću preko nje. Tako dobijeno testo razvući u krug sto tanje možete. Testo iseći na 8 jednakih trouglova. Uvijati kroasane. Ako želite, možete ih filovati posnim sirom, a ja sam pravila prazne. Ponoviti postupak i sa preostalih 6 jufkica. Kroasane stavljati u pleh podmazan uljem i ostaviti ih da narastu.

Preostali margarin otopiti i premazati kroasane. Peći u zagrejanoj rerni oko 15-20 min.na 200°

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca