Posna bajadera


Moj omiljeni posni kolac. Svako ima svoj recept za bajaderu, a ovo je moj koji koristim vec 20-ak godina.

Potrebno je:

600 g secera

15 supenih kasika vode

250 g mlevenih oraha

250 g mlevenog posnog keksa

250 g margarina

11 stangli posne cokolade

Spinovati 600gr secera i 15 supenih kasika vode, dodati 250gr mlevenih oraha, 250gr mlevenog posnog keksa i 250gr margarina.

Sve dobro izmesati, skinuti sa vatre i podeliti na dva dela. U jedan deo staviti 5 stangli istopljene cokolade.

Formirati bajaderu na tacni. Dole staviti masu sa cokoladom i preko nje drugu polovinu mase. Zatim praviti glazuru.

Glazura: prospinovati 2 kafene kasicice kristal secera i 6 kasicica vode, dodati 6 stangli istopljene cokolade i 2 kafene kasicice ulja .Preliti glazuru preko bajadere kad se malo prohladi.

Medjutim, sada radije samo otopim cokoladu, dodam malo ulja radi sjaja i bude mi lepsa glazura.

Seci na stangle kad se stegne i ohladi.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom