Peceni krompir sa kiselom paprikom i sampinjonima




Ovo mi dodje najzgodnije subotom, kad postimo, kao uvod za bolji nedeljni rucak.

Potrebno je:

1-1.5 kg krompira

300 gr svezih sampinjona

4-5 kiselih paprika iz tursije ili tegle

2-3 cesnja belog luka

so, biber, zacin

Krompir iseci na kolutove, sampinjone na listice, paprike na kolutove. Sve izmesati i zaciniti po ukusu. Dodati sitno iseckani beli luk.

Staviti u tepsiju sa uljem, naliti malo vode da ogrezne, pokriti folijom i peci u rerni na 220 step. oko 30 min, ili dok ne omeksa krompir. Onda skinuti foliju i zapeci dok ne dobije lepu boju.

Популарни постови са овог блога

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Pijano voce