Posna pita sa koprivama


Ne znam kako je kod vas, ali kod nas vec ima mlade koprive, a one se i beru i koriste dok su mlade.
Neki je strucnjaci nazivaju i najvrednijom biljkom na svetu, jer je njen izuzetan sastav lek za mnoge bolesti.
A za ovu posnu pitu potrebno je :

500 gr kora za pitu

500 gr mladih kopriva

ulje, biber, so

Koprive ocistiti, posoliti i ostaviti da malo odstoje, zatim ih dobro iscediti i iseci. Sve ovo raditi u rukavicama.

Kore prskati mesavinom vode i ulja, filovati koprivama i zavijati onako kako inace zavijate pitu.

Peci u rerni na 200 step. oko 30 minuta.

Druga varijanta je da koprive pomesate sa skuvanim pirincem. U tom slucaju,potrebno je 250 gr mladih kopriva i 250 gr pirinca.

Pecenu pitu poprskati vodom,pokriti i sluziti posle 10-ak minuta.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca