Posni medenjaci



Recept je iz casopisa Posna jela i kolaci 2, medjutim nije mi se svideo , pa sam dodala neke sastojke.

Potrebno je:

500 g brasna

150 g secera

250 g meda

kora od jednog limuna

1 kesica praska za pecivo

1/2 kasicice cimeta

200 ml ulja

100 ml mlaka voda

malo pekmeza

Malo zagrejati med, pa zamesiti testo sa brasnom pomesanim sa praskom za pecivo, uljem,vodom, secerom, nastruganom korom od limuna i cimetom.

Ostaviti pokriveno testo da stoji 1 sat.

Od testa praviti kuglice, malo ih spljostiti dlanom, pa u sredini prstom napraviti udubljenje za pekmez.

Peku se u dva pleha na papiru za pecenje na 200 st. oko 15-20 min.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca