Posna rozen torta


Koristila sam gotove kupljene korice , a fil po receptu od Mici koji mi se vise dopada od onog kojeg ja imam.

Potrebno je:

10 korica za rozen tortu

Za fil:

700gr secera

1/2 l vode

250 gr margarina

2-3 vanilin secera

500gr oraha

Za glazuru:

200gr secera u prahu, nekoliko kapi ekstrata od maline, 3 kasike vruce vode.

Uspinovati secer i vodu, dodati vanilin secer, orahe i margarin i vrucim filom filovati korice.

Ako je potrebno, lagano pritisnuti necim odozgo da se korice ne bi podizale. Kad se prohladi, napraviti glazuru i brzo je prelivati preko torte.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom