Posna ravanija


                                                                                                                                                             
Jos jedam kolac koji  je proizisao iz mrsne verzije poznatog recepta, a i pomogla mi je moja FB prijateljica Ranka Soskic.
Potrebno je :
12 punih kasika brasna
1 kesica praska za pecivo
12 punih kasika secera
12 punih kasika griza
1 kasika kakaa
24 kasika sojinog mleka
12 kasika ulja
Za sirup :
500 g secera
300 ml vode

Izmesati  suve sastojke osim kakaa, pa dodati sojino mleko i ulje. Dobro umutiti.
Masu podeliti na dva dela, pa u jedan staviti kakao i izmesati.
U podmazanu i pobrasnjenu tepsiju r-28 cm sipati prvo braon smesu, pa preko nje belu.
Kolac ce tako biti saren.
Peci na 200 stepeni oko 35 minuta.
Kad se kolac prohladi, preliti ga vrucim sirupom koji ste kuvali da vri oko 3 minuta.
Ohladjen kolac seci na zeljeni oblik i za dekoraciju mozete posipati kakaom kao sto sam ja to uradila.

Популарни постови са овог блога

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Pijano voce