Posni crnac


Vecina vas zna za kolac Crnac bez jaja, a za posnu verziju ovog kolaca, kao osnova, posluzio mi je recept moje FB prijateljice Dane Drobnjak, najpogodniji je bio za transformaciju .


Potrebno je :


3 case brasna ( od jogurta )

50 g kakaoa

1 kesica praska za pecivo

2 case secera

2 case kisele vode ( ili sojinog mleka )

1 casa ulja

50 g naseckane crne posne cokolade

1 kesica vanilin secera



Za preliv:

100 g crne posne cokolade

parcence margarina

1 kasika kisele vode

1 kasika ulja


U posudi izmesajte suve sastojke, pa dodati kiselu vodu i ulje. Izmesati da dobijete kompaktnu masu, pa dodati seckanu cokoladu.

Peci u pouljenoj i pobrasnjenoj tepsiji precnika 28 cm ( moze i u pravougaonom plehu, naravno ) na 190 stepeni oko 40 minuta.

Kolac preliti prelivom od otopljenih navedenih sastojaka.

Prijatno !

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca