Posne keks stanglice


Recept je od jedne stare prijateljice, a nisam ih slikala posebno, to su ove stanglice po ivici rasporedjene.

Potrebno je:

250 g biljnog margarina

150 g posnog keksa

250 g secera

100 g cokolade za kuvanje

250 g mlevenih lesnika


Glazura:

200 g secera u prahu

4 kasike soka od limuna

1 kasika vruce vode


Margarin, secer i cokoladu na slaboj temperaturi , uz povremeno mesanje otopiti. Dodati izlomljen keks, lesnike i sve dobro promesati. Masu izruciti na tacnu, staviti foliju preko i oklagijom razviti koru debljine po zelji. Ostaviti da se stegne, preliti glazurom i drzati na hladnom mestu. Narednog dana seci stanglice sirine i duzine po zelji i sluziti.

Glazura: Umutiti secer u prahu sa sokom i vodom, a zatim brzo preliti preko razvijene kore od keksa.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca