Posni majonez

Potrebno je :
2.5 dl ulja
4
kašike sojinog brašna
1 limun
1 kašika senfa
 so

Postupak pripreme:
Sojino brašno razmutiti u vodi (gustine testa za palačinke) i kuvati dok se ne zgusne kao puding.Ostaviti da se ohladi.
Kada se ova masa ohladi, dodati malo soli, jednu kašiku senfa i mutiti dodavajući po malo ulja dok se ne potroši sve. Kada je umućeno dodati sok od jednog limuna i mutiti dok se ne sjedini.



Pravila sam ga po receptu sa linka i preporucujem :
http://zena.blic.rs/recepti/Prilozi/2467/Posni_majonez

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom