Posna zebra torta


Svi znamo zebra kolac, a ovo je posna verzija. Recept sam dobila od kolegenice i nisam htela da menjam naziv, iako je meni ovo vise kolac, nego torta.

Potrebno je:

5 soljica (od 150 ml) secera
4 soljice vode
3 soljice ulja
25 kasika brasna (500-550 g)
1 kesica praska za pecivo
1 kesica vanilin secera
2 kasike kakaoa
200 g secera
200 ml vode

Skuvati sirup od 200 g secera i vode, da vri vrlo kratko, oko 2 minuta.

Sipati u posudu secer, vodu, ulje, vanilin secer i dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo. Umutiti mikserom.
Masu podeliti u dva suda i u jedan deo staviti kakao. Spremiti dve jednake male kutlace.
U pouljenu i pobrasnjenu tepsiju precnika 28 cm, sipati u centar tepsije po jednu kutlacu jedne i druge mase, tako sto uve sipate u jedno isto mesto u sredini, naizmenicno obadve mase (videti na slici).


Rernu zagrejati na 200 stepeni i peci oko 45-50 minuta.
Vruc kolac preliti prohladjenim sirupom.
Za sluzenje posipati prah secerom.
Ako zelite da vam kolac bude tanji mozete da koristite vecu tepsiju, a ako volite softaniji kolac, takodje mozete da srazmerno povecate kolicinu sirupa.
Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca