Przeni oslic




U nasem kraju se ova riba dosta jede. Neko kaze, zato sto je jeftina, neko kaze da nam svasta "uvaljuju". Svejedno, meni se dopada zato sto je ukusna i nema mnogo kostiju.

Potrebno je:

1 kg oslica

5 kasika belog mekog psenicnog brasna

1 kasika zutog kukuruznog brasna

so, suvi zacin

pivo

ulje

Ribu i cistiti i prziti polusmrznutu, jer se lako skida koza, jednim potezom, a pri przenju se ne lepi za dno tiganja. Seci na parcad zeljene velicine i posoliti po ukusu.

Pripremiti mesavinu od brasna, soli i zacina po ukusu. U jednu ciniju sipati malo piva i svako parce ribe "provuci"kroz pivo, pa uvaljati u brasno.Tako brasno dobro prione, slican je efekat kao kad pravite smesu za pohovanje ribe.

Prziti na dosta ulja, na jacoj vatri, oko 10 min. sa jedne strane, pa jos 5-6 min. sa druge strane. Otprilike je dovoljno oko 20 min.

Sluziti sa kriskama od limuna i prilogom po ukusu.

Ako spremate vece kolicine ribe sami, za slavu, przite u dva tiganja i menjajte ulje posle dve ture przenja.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca