Peceni svinjski but

Potrebno je:

Svinjski but od oko 3kg

so

senf

beli luk

belo vino

ulje

Svinjski but posoliti i spikovati belim lukom. Namazati senfom. Ostaviti da prenoci u belom vinu. Bar jednom okrenuti.

Zagrejati rernu na 220step. Staviti meso u pleh sa uljem i vinom u kome je bilo meso. Zapeci i sa jedne i sa druge strane. Pokriti folijom, smanjiti temperaturu na 200step. i na pola sata ga prelivati softom iz pleha. Peci oko 2 sata. Skinuti foliju i jos malo zapeci.

Izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Onda ostaviti u frizider.

Seci na snite i sluziti hladno uz vasu omiljenu salatu.

But sam pekla ja,suprug sekao, a cera ukrasila.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom