Posne urmasice



Volim kolace koje prelivamo serbetom. Recept je iz casopisa "Blic zena" od pre 2-3 godine.

Potrebno je:

500 g brasna

1.5 solja ulja (za belu kafu)

1 solja piva

1 kesica praska za pecivo

400 g secera

400 ml vode

1 vanilin secer

sok od polovine limuna


Zamesiti testo od brasna pomesanog sa praskom za pecivo, ulja i piva. Po potrebi dodati jos malo brasna, testo je dobro kada se odvaja od posude.

Od testa odvajati loptice, stavljati ih na rapavu stranu rendeta, spljostiti i uvijati rolnice.

Peci ih u reni zagrejanoj na 200 c dok ne porumene, oko pola sata, ali pazite da ne pregore.

Skuvati preliv od secera, vode, vanilin secera i soka od limuna, da vri oko 3 minuta.

Vruce urmasice preliti hladnim sirupom ili obrnuto. Ja radim ovo prvo. Prijatno vam bilo!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom