Posne urmasice



Volim kolace koje prelivamo serbetom. Recept je iz casopisa "Blic zena" od pre 2-3 godine.

Potrebno je:

500 g brasna

1.5 solja ulja (za belu kafu)

1 solja piva

1 kesica praska za pecivo

400 g secera

400 ml vode

1 vanilin secer

sok od polovine limuna


Zamesiti testo od brasna pomesanog sa praskom za pecivo, ulja i piva. Po potrebi dodati jos malo brasna, testo je dobro kada se odvaja od posude.

Od testa odvajati loptice, stavljati ih na rapavu stranu rendeta, spljostiti i uvijati rolnice.

Peci ih u reni zagrejanoj na 200 c dok ne porumene, oko pola sata, ali pazite da ne pregore.

Skuvati preliv od secera, vode, vanilin secera i soka od limuna, da vri oko 3 minuta.

Vruce urmasice preliti hladnim sirupom ili obrnuto. Ja radim ovo prvo. Prijatno vam bilo!

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca