Crno bela bajadera



Posni kolac koji sam pravila po receptu sa linka:
http://tortekolaci.com/tag/crno-bela-bajadera
Vrlo fin kolac, osim sto sam ja kupila neko biljno mleko u prahu koje ima slankast ukus, a ja ne volim kombinacije slatko-slano.

Potrebno za crni deo:

1/2 (125 g) margarina
150 g šećera
1 dl vode
50 g čokolade
150 g posnog mlevenog keksa
150 g mlevenih oraha

Potrebno za beli deo:

200 g biljnog mleka u prahu
1/2 dl vode
200 g šećera
1/2 margarina

Priprema:

Prvo napravite tamni deo.

Otopite šećer sa vodom, koliko da provri, dodajte margarin i čokoladu, mešajte dok se ne istopi pa sklonite sa šporeta.

Spojite sa mlevenim keksom i orasima.

Na tacnu stavite celofan, malo šećera u prahu, sipajte masu, preko opet celofan i oklagijom ravnomerno rasklagijajte.

Zatim pravite beli deo: Šećer i vodu stavite da vri, dok ne počne da se zgušnjava.

Dok se sirup kuva mikserom mutite mleko u prahu sa margarinom.

Vreo, gotov sirup, sipajte u tankom mlazu u umućen margarin, neprestano miksajući.

Sjedinjenu masu nanesite na taman deo i ravnomerno rasporedite. Po želji ukrasite otopljenom crnom čokoladom.

Dobro ohladite da se stegne bajadera, a potom je isecite na  stangle.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca