Posna pita sa sampinjonima, spanacem i pirincem (3 in 1)



Ideja je iz posnog izdanja "Hrana i vino". ali sam recept promenila, cime ne potcenjujem autora.

Potrebno je:

500 gr kora za pitu

300 gr sampinjona

1 glavica crnog luka

2 struka praziluka

200 gr spanaca

150 gr pirinca

ulje, kisela voda

so, biber, origano, suvi zacin.

Skuvati pirinac u razmeri pirinac-voda 1:4, isprati ga hladnom vodom u cediljki za supu i ostaviti da se prohladi.

Na ulju uprziti sitno iseckan crni luk, dodati sampinjone isecene na listice, posoliti, pobiberiti, dodati suvi zacin i origano i dinstati dok ne uvri njihova voda.

Praziluk sitno iseckati i uprziti na ulju, posoliti i pobiberiti.

Spanac dobro oprati, iseckati, posoliti i pobiberiti.

Skuvani pirinac podeliti na tri dela, jedan deo izmesati sa sampinjonima, drugi sa prazilukom, a treci sa spanacem.

Kore podelti brojcano na 4 dela. Moje pakovanje je bilo od 16 kora. Dve kore ravno staviti, poprskati mesavinom ulja i kisele vode ,a duz donje ivice druge kore rasporediti cetvrtinu fila od pirinca i praziluka. Staviti preko jednu koru, poprskati mesavinom vode i ulja i duz ivice kore rasporediti cetvrtinu fila od spanaca i pirinca. I odozgo staviti cetvrtu koru, poprskati i duz donje ivice rasporediti fil od sampinjona i pirinca. Uviti rolat.

Postupak ponoviti jos tri puta sa preostalih 12 kora. Dobicete 4 rolata.

Peci u rerni zagrejanoj na 200 step. oko 30 min.

Ispecenu pitu poprskati vodom, pokriti kuhinjskom krpom i sluziti posle 10-ak minuta.
Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Pijano voce