Posna flija (filija, redaca)


Moja posna varijanta mrsnog etno specijaliteta.

Potrebno je:

800 g brasna

1.2 l vode

1-2 kasicice soli

ulje ili topljeni biljni margarin

Od navedenih sastojaka, (osim ulja ili margarina), umutiti glatko tečno testo, gušće nego za palačinke.

Pouljiti tepsiju br.28, r-28 i zagrejati.

Kutlačom sipati testo u tepsiju da pokrije dno.

Staviti tepsiju u rernu da se zapeče, na temperaturi od 220 stepeni.

Kad se testo zapeče, izvaditi tepsiju, premazati testo uljem ili topljenim margarinom i sipati novu količinu testa da se razlije po celoj tepsiji.


Vratiti u rernu da se zapeče, ali prethodno isključiti donji grejač od rerne i nastaviti pečenje samo sa uključenim gornjim grejačem.

Tepsiju sa zapečenim testom tako vaditi iz rerne, prelivati i sipati nove količine testa, sve dok se ne utroši celo testo.

Gotovu fliju iseći na kocke, premazati i vratiti u rernu na 2-3 min.

Služiti dok je topla, a meni se jako dopada i hladna.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca