Lisnata pogaca od kifli i rolatica

Mesila sam vec slicnu, al ova je meksa, lisnatija i laksa za pravljenje.


Potrebno je :


700 g brasna

400 ml mleka

35 g svezeg kvasca

1 kasicica secera

1 kasicica soli

jedno jaje za testo i jedno za premazivanje

100 ml ulja

oko 100 g topljenog margarina


Podmesiti kvasac u 200 ml mlakog mleka, sa secerom i malo brasna.

Kad kvasac naraste, zamesiti testo sa ostatkom mleka, brasnom, jajetom, uljem i solju.

Pokriti i ostaviti da naraste.

Kad testo naraste, premesiti ga.

Odvojiti jednu cetvrtinu testa, a ostatak podelite na dve polovine.

Jednu polovinu podeliti na 4 jufke. Svaku jufku razviti u krug, premazivati margarinom, stavljati jednu na drugu, a zadnju ne mazati. Razviti krug velicine tepsije u koj ce se peci pogaca, precnika oko 28 cm. Iseci na 8 kifli i urolati ih. Poredjati u tepsiju na papir za pecenje, kao na slici.

 
Od druge polovine rasklagijati pravougaonik sto tanje mozete, premazati margarinom i seci na rolatice sirine oko 2 cm.

Rolatice redjati kao na slici.

Od one cetvrtine testa, odvojiti jednu jufkicu za sredinu, a od ostatka razviti mali pravougaonik, premazati margarinom, iseci na trake sirine oko 4 cm i urolati ih. Poredjati ih kao na slici.

Pokriti pogacu i ostaviti da naraste.

 
Rernu zagrejati na 200 stepeni.

Pogacu premazati umucenim jajetom, po zelji posuti lanenim semenom i peci oko 35 minuta.

 Uzivajte :)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral