Lisnata pogaca od kifli i rolatica
Mesila sam vec slicnu, al ova je meksa, lisnatija i laksa za pravljenje.
Potrebno je :
700 g brasna
400 ml mleka
35 g svezeg kvasca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
jedno jaje za testo i jedno za premazivanje
100 ml ulja
oko 100 g topljenog margarina
Podmesiti kvasac u 200 ml mlakog mleka, sa secerom i malo brasna.
Kad kvasac naraste, zamesiti testo sa ostatkom mleka, brasnom, jajetom, uljem i solju.
Pokriti i ostaviti da naraste.
Kad testo naraste, premesiti ga.
Odvojiti jednu cetvrtinu testa, a ostatak podelite na dve polovine.
Jednu polovinu podeliti na 4 jufke. Svaku jufku razviti u krug, premazivati margarinom, stavljati jednu na drugu, a zadnju ne mazati. Razviti krug velicine tepsije u koj ce se peci pogaca, precnika oko 28 cm. Iseci na 8 kifli i urolati ih. Poredjati u tepsiju na papir za pecenje, kao na slici.
Od druge polovine rasklagijati pravougaonik sto tanje mozete, premazati margarinom i seci na rolatice sirine oko 2 cm.
Rolatice redjati kao na slici.
Od one cetvrtine testa, odvojiti jednu jufkicu za sredinu, a od ostatka razviti mali pravougaonik, premazati margarinom, iseci na trake sirine oko 4 cm i urolati ih. Poredjati ih kao na slici.
Pokriti pogacu i ostaviti da naraste.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Pogacu premazati umucenim jajetom, po zelji posuti lanenim semenom i peci oko 35 minuta.
Uzivajte :)
Potrebno je :
700 g brasna
400 ml mleka
35 g svezeg kvasca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
jedno jaje za testo i jedno za premazivanje
100 ml ulja
oko 100 g topljenog margarina
Podmesiti kvasac u 200 ml mlakog mleka, sa secerom i malo brasna.
Kad kvasac naraste, zamesiti testo sa ostatkom mleka, brasnom, jajetom, uljem i solju.
Pokriti i ostaviti da naraste.
Kad testo naraste, premesiti ga.
Odvojiti jednu cetvrtinu testa, a ostatak podelite na dve polovine.
Jednu polovinu podeliti na 4 jufke. Svaku jufku razviti u krug, premazivati margarinom, stavljati jednu na drugu, a zadnju ne mazati. Razviti krug velicine tepsije u koj ce se peci pogaca, precnika oko 28 cm. Iseci na 8 kifli i urolati ih. Poredjati u tepsiju na papir za pecenje, kao na slici.
Od druge polovine rasklagijati pravougaonik sto tanje mozete, premazati margarinom i seci na rolatice sirine oko 2 cm.
Rolatice redjati kao na slici.
Od one cetvrtine testa, odvojiti jednu jufkicu za sredinu, a od ostatka razviti mali pravougaonik, premazati margarinom, iseci na trake sirine oko 4 cm i urolati ih. Poredjati ih kao na slici.
Pokriti pogacu i ostaviti da naraste.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Pogacu premazati umucenim jajetom, po zelji posuti lanenim semenom i peci oko 35 minuta.
Uzivajte :)
Коментари
Постави коментар