Posna pita sa sampinjonima...kao iz buregdzinice



Neodoljiva posna pita,  promenila sam osnovni recept za burek sa sirom iz casopisa Hrana i vino.


Potrebno je:

500gr kora za pitu

500gr svezih sampinjona

1 manja glavica crnog luka

so, biber, origano

posni dimljeni  sir

250ml vode

125ml ulja

U tepsiju br.28 podmazanu uljem stavimo dve kore, s tim da krajevi kore budu van tepsije. Poprskamo mesavinom vode i ulja. Ostavimo 3 kore za kraj, a ostatak kora podelimo brojcano na dve grupe. Redjamo polovinu kora, guzvajuci ih u tepsiji. Poprskamo mesavinom vode i ulja. Nanesemo polovinu nadeva. Narendamo na krupnu stranu rendeta posni dimljeni sir i posipamo origanom. Ostatak kora naguzvamo u tepsiji, poprskamo mesavinom vode i ulja i ponovimo postupak sa nadevom, posnim sirom i origanom. Pokrijemo sa 2 od 3 preostale kore, tako sto stavimo jednu preko druge, blago ih naguzvajuci i poprskavsi vodom i uljem. Prve dve kore sa dna tepsije, ciji su krajevi bili van, presavijemo ka unutra, zatvarajuci pitu. Poprskamo vodom i uljem. Odozgo stavimo preostalu jednu koru i zavucemo je u krug oko pite. Poprskamo vodom i uljem. Pecemo 30 min. na 200 step.

Nadev:

Na malo ulja uprzimo 1 manju glavicu crnog luka. Isecemo oprane sveze sampinjone na listice i dinstamo dok ne uvri njihova tecnost uz dodavanje soli, bibera i origana po ukusu.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca