Posna boranija zapecena u rerni


Boranija nije moje omiljeno jelo, ali je spremam zato sto je zdrava.

Potrebno je:

1 kg neciscene boranije

1 glavilca crnog luka

2-3 cena belog luka

1 silja za belu kafu paradajza iz flase od zimnice ili 1 veci svezi paradajz

1 sargarepa

1 sveza paprika

so, biber, suvi zacin

crvena mlevena paprika, slatka i ljuta

ulje

Ocistiti vrhove od boranije, iseci na polovine i oprati.

U serpu staviti boraniju, naliti vodom da ogrezne i dodati malo ulja.

Kad provri, dodati sitno iseckani crni luk, sargarepu isecenu na krugove, svezu papriku i paradajz.

Mlada boranija se brzo kuva. Dinstajte je na malo vode i ulju oko sat vremena, a onda dodati navedene zacine po ukusu.

Zaprsku napraviti od malo ulja, sitno iseckanog belog luka i mlevene paprike. Proprzite malo beli luk, pa kad sklonite sa vatre dodajte papriku i nalijte u boraniju.

Ukljuciti rernu na 200 stepeni i kad se rerna zagreje, staviti boraniju da se zapece dok odozgo ne dobije lepu boju.

Krmenadle sam spremala posebno.

Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca