Posna boranija zapecena u rerni


Boranija nije moje omiljeno jelo, ali je spremam zato sto je zdrava.

Potrebno je:

1 kg neciscene boranije

1 glavilca crnog luka

2-3 cena belog luka

1 silja za belu kafu paradajza iz flase od zimnice ili 1 veci svezi paradajz

1 sargarepa

1 sveza paprika

so, biber, suvi zacin

crvena mlevena paprika, slatka i ljuta

ulje

Ocistiti vrhove od boranije, iseci na polovine i oprati.

U serpu staviti boraniju, naliti vodom da ogrezne i dodati malo ulja.

Kad provri, dodati sitno iseckani crni luk, sargarepu isecenu na krugove, svezu papriku i paradajz.

Mlada boranija se brzo kuva. Dinstajte je na malo vode i ulju oko sat vremena, a onda dodati navedene zacine po ukusu.

Zaprsku napraviti od malo ulja, sitno iseckanog belog luka i mlevene paprike. Proprzite malo beli luk, pa kad sklonite sa vatre dodajte papriku i nalijte u boraniju.

Ukljuciti rernu na 200 stepeni i kad se rerna zagreje, staviti boraniju da se zapece dok odozgo ne dobije lepu boju.

Krmenadle sam spremala posebno.

Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Starinske vanilice i jesu bakine, jer sam i ja baka :)

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa jabukama za post na vodi

Kako najjednostavnije napraviti ukrase za slavski kolac

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca