Mantije
Potrebno je:
Za fil:
800 gr mlevenog svinjskog mesa
2 glavice crnog luka
so
biber
Za testo:
700-800gr brasna
1-2 kasicice soli
1-2 kasike ulja
1 kasicica praska za pecivo
400ml vode
ulje za premazivanje
Od navedenih sastojaka dobro umesiti teso, treba da bude srednje tvrdo, isto kao za kiflice ili pogacu. Umeseno testo podeliti na 6 jufki, svaku razvijati u manji krug, premazivati uljem i stavljati jedan na drugi ,pritiskajuci ivice. Zatim, vecom oklagijom, razviti jednu koru, sto vecu i tanju mozete, kao kora za domacu pitu, samo ne mora da bude toliko tanko.
Seci na kocke dimenzija oko 12 cm. Na svaku kocku stavljati nadev od mlevenog mesa, po 1 nepunu jelovu kasiku.
Svaku kockicu sklapati kao “boscaluk”,kaze moja svekrva, tj.dijagonalno.
Mantije redjati u pleh od sporeta, tako da preklop bude odozdo. Svaku malo premazati uljem. Peci na 200step. oko 20-25 min.
Nadev od mlevenog mesa se sprema tako sto se na ulju uprzi crni luk, doda mleveno meso, przi se jos malo, doda se so i biber po ukusu.
Mi smo od ovih kolicina dobile dva pleha od sporeta.
Ovo je recept po kome se mantije nicim ne zalivaju, a mozete ih pojesti u velikim kolicinama, blago su hrskave, prave “navlakuse ”.
Коментари
Постави коментар