Hleb od psenicnog, razenog i jecmenog brasna


Mesila sam ga za svoju majku koja iz zdravstvenih razloga ne sme da jede beli hleb.


Potrebno je :

200 g psenicnog brasna

200 g razenog brasna

200 g jecmenog brasna

25 g svezeg kvasca

1 kasikica secera

400 ml mlake vode

1 kasicica soli

3 kasike ulja

50 g tikvenih semenki

50 g semenki suncokreta

jecmene pahuljice za posipanje.


Izmesati u posudi sve tri vrste brasna sa solju i semenkama, u sredini napraviti udubljnje, izmrviti kvasac, staviti kasikicu secera i zamesiti testo sa mlakom vodom i uljem.

Pokriti i ostaviti da naraste.

Kad naraste, premesiti ga, razvaljati oklagijom na velicinu tepsije za pecenje precnika 28 cm i staviti u tepsiju na papir za pecenje.

Pokriti i ostaviti da naraste.Kad naraste, zaseci nozem u obliku znaka plus, premazati mesavinom vode i ulja i posipati pahuljicama.

Peci na 200 stepeni oko 40 minuta.

Zdravo je, domace je :)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom