Posne palacinke


Volimo palacinke svi u kuci, pa tako i kad postimo.

Potrebno je:

500 g brasna

sojino mleko i voda ili kisela voda

1/2 kasicice praska za pecivo

1 kesica vanilin secera

prstohvat soli

2-3 jelove kasike secera

narendana kora od pola limuna


Ja radim tako sto u ciniju za mucenje stavim brasno, prasak za pecivo, so, secer, vanilin secer i izmesam, aonda dodajem sojino mleko i mutim mikserom. Kada dobijem glatku masu, dodajem vodu ili kiselu vodu do zeljene gustine. Kolicinu tecnosti odredite po svom ukusu, ali uvek neka bude vise vode nego mleka, tako i kod mrsnih palacinki.

Ostaviti smesu za palacinke da odstoji poklopljena 1-2 sata.

Prziti na po jednoj kasiki ulja za svaku palacinku u kvalitetnom i dobro zagrejanom tiganju. Ja przim na dva tiganja.

Ovakve palacinke su i sutradan meke.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca