Salata od pecenih paprika (zabelolucene paprike)



Osim salate od paradajza, salata od pecenih paprika najcesce se nalazi na nasoj trpezi, a uz pasulj jednostavno mora da bude, to kod nas ide jedno s drugim.

Potrebno je:

10 pecenih paprika

1 glavica belog luka

2 kasicice soli

100 ml ulja

100 ml jabukovog sirceta

1/2 kasicice secera

malo vode, oko 50 ml

Poredjati ociscene paprike u ciniju i malo ih posoliti. Predeo oko drske ima najvise vitamina i pri pecenju oni se ovde ne izgube, pa je dobro posluziti paprike sa drskom.

Ocistiti glavicu belog luka, iseci cesnjeve na krupnije komadice i staviti u avan. Dodati 2 kasicice soli i izgnjeciti, stucati drvenim tuckom beli luk i so. Dodati ulje, sirce, secer i vodu. Dobro izmesati i preliti paprike. Dobro je da ova salata pre sluzenja malo odstoji poklopljena. Takodje, ovu salatu mozete praviti u vecoj kolicini i drzati vise dana u frizideru.

Vrlo je bitno za ukus salate spremati preliv na ovaj nacin, jer posuti paprike iseckanim lukom, pa prelivati uljem i sircetom, daje sasvim drugi rezultat. Verujte mi, ne znam da li pravim najbolju sarmu u Aleksincu, ali za ovu salatu sam sigurna da mi nema premca. :)  Naucila od moje mame, naravno.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca