Fokaca , italijanskoengleskosrpska verzija



Nikad nisam mesila, a onda sam gledala Loren Paskal na 24kitchen, rekoh da probam, kad ono, ispade prava nasa srpska pogaca, posna, jedino sto je sa maslinovim uljem.


Potrebno je :

500 g brasna

25 g svezeg kvasca

250 ml vode

50 ml maslinovog ulja

1 kasicica soli

svez ruzmarin


Zamesiti testo od brasna, mlake vode, kvasca, ulja i soli.

Pokriti i ostaviti da naraste.

Kad naraste, rasklagijati ovalno, prstom napraviti udubljenja i u njih staviti svez ruzmarin.

Premazti maslinovim uljem.

Peci na plehu od sporeta na 200 stepeni oko 35 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom