Fokaca , italijanskoengleskosrpska verzija



Nikad nisam mesila, a onda sam gledala Loren Paskal na 24kitchen, rekoh da probam, kad ono, ispade prava nasa srpska pogaca, posna, jedino sto je sa maslinovim uljem.


Potrebno je :

500 g brasna

25 g svezeg kvasca

250 ml vode

50 ml maslinovog ulja

1 kasicica soli

svez ruzmarin


Zamesiti testo od brasna, mlake vode, kvasca, ulja i soli.

Pokriti i ostaviti da naraste.

Kad naraste, rasklagijati ovalno, prstom napraviti udubljenja i u njih staviti svez ruzmarin.

Premazti maslinovim uljem.

Peci na plehu od sporeta na 200 stepeni oko 35 minuta.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca