Torta Dva srca od Karington torte i Milena torte

Ovu tortu sam pravila povodom jednog lepog trenutka u mojoj porodici. Sastoji se od dve torte: Karigton torte i Milena torte. Originalne recepte sam malo izmenila da bi mi srca bila jednake visine. Kalup za srca je onaj najveci kod nas u Srbiji, 29 cm x 31 cm.


Za Karigton tortu potrebno je:

Za korice:

12 belanaca

12 kasika secera

150 ml ulja

6 kasika brasna

150 gr seckanih oraha

Za filove:

1 l mleka

4 pudinga od vanile

12 kasika secera

12 zumanaca

 200 gr secera

1 puter

200 gr pecenog mlevenog lesnika

150 gr omeksale cokolade za kuvanje

150 gr mlevenih oraha

Za Milena tortu potrebno je:

Za korice:

300 gr secera

300 gr mlevenih oraha

12 belanaca

Za filove potrebno je:

12 zumanaca

400 gr secera

2 dl mleka

100 gr cokolade za kuvanje

100 gr secera

1 vanilin secer

 100 ml mleka

300 gr mlevenih oraha

2 putera

Karigton torta

Umutiti 4 belanca sa 4 kasika secera, 50 ml ulja, 2 ravne kasike brasna i 50 gr seckanih oraha. Ispeci u kalupu za srce na papiru za pecenje 3 takve kore. Peku se na 200 stepeni oko 15 minuta.

U 1 l mleka skuvati 4 pudinga od vanile sa 12 punih kasika secera i ostaviti da se ohladi.

Posebno skuvati na pari 12 zumanca sa 200 gr secera i ohladiti.

Sjediniti puding, krem i umuceni puter. Fil podeliti na 3 dela. U prvi deo dodati 200 gr pecenog mlevenog lesnika, u drugi deo dodati 150 gr otopljene cokolade i u treci deo dodati 150 gr mlevenih oraha.

Flovati : kora, I fil, kora, II fil, kora, III fil.

Milena torta

Otopiti 300 gr secera i dodati 300 gr mlevenih oraha. Masu izruciti u pouljen sud da se ohladi i ponovo samleti. Dobijeni grilijas podeliti na 3 dela.

 Umutiti 4 belanca i dodati trecinu grilijasa. Ispeci u kalupu 3 takve kore na papiru za pecenje na 200 stepeni oko 15 minuta.

Odseci jedan deo patispanja, tako da izgleda kao da jedno srce izlazi iz drugog.

Fil:

12 zumanca umutiti sa 400 gr secera, dodati 2 dl mleka i skuvati na pari. Kada se ohladi, podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 100 gr omeksale cokolade, a drugi ce ostati zut.

100 gr secera, 1 kesicu vanilin secera i 100 ml mleka staviti da provri i time popariti 300 gr mlevenih oraha.

Umutiti 2 putera i staviti po jednu trecinu u zuti fil ,braon fil i fil sa orasima.

Filovati : korica, fil sa orasima, korica, zuti fil, korica, braon fil.



Od Karigton torte dobicete vise fila sa cokoladom, nego kod Milena torte, pa sam ih ja premerila i podelila na dva jednaka dela.

Za ukrasavanje je potrebno oko 500 gr slaga u prahu, koristila sam taj nacin, jer nisam bas neki majstor za dekoraciju.

Популарни постови са овог блога

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Pijano voce