Burek pita sa sirom


Recept je iz casopisa "Hrana i vino". Kasnije sam pravila i posne varijacije ove pite.

Potrebno je:

500 gr kora za pitu

500 gr sira

250 ml vode

130 ml ulja

U tepsiju podmazanu uljem staviti dve kore tako da krajevi budu van tepsije. Poprskati mesavinom vode i ulja. Ostaviti dve kore za odozgo. Jednu polovinu kora naguzvati jednu pored druge i ponovo poprskati mesavinom vode i ulja. Naneti 1/2 sira po naguzvanim korama. Zatim ponoviti postupak sa ostatkom kora i staviti preostali izdrobljeni sir.

 Jednom od dve kore pokriti pitu, a onda prebaciti preko nje krajeve od prve dve kore koje vire iz tepsije. Poprskati uljem i vodom. Odozgo staviti onu jednu preostalu koru i zavuci je u krug oko pite. Poprskati ostatkom vode i ulja.
 Pece se oko pola sata na 200 stepeni.

 Vizuelno lepse izgleda, ako burek izvrnete iz tepsije naopako.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca