Njoke od krompira sa sirom

Ako imate volje, ovo jelo spremite sa domacim njokama. A, ako vam se neda, kupite gotove njoke za ovo fino, lagano jelo.

Sastojci :
200 g brasna
3 srednja krompira, kad ih oljustite da teze oko 300-350 g
1 jaje
200 g sira
1 casa kisele pavlake
1 parce kackavalja za rendanje
ulje, so, jedno parcence margarina

Skuvati krompir, ocediti ga i izgnjeciti ga sa mali parcetom margarina, kao za pire. Kad se prohladi, zamesiti testo sa brasnom, jajetom i malo soli. Ostaviti testo uvijeno u foliju da odstoji pola sata u frizideru.
Zatim ga razviti na pobrasnjenoj povrsini, iseci na trake i od svake trake napraviti valjak. Moje testo je bilo prilicno meko, pa su mi njoke ispale vise pljosnate, nego okrugle :) . Sve prutice ukoso ispritiskati viljuskom.
Iseci ukoso prutice na sitnu parcad.
Kuvati ih u uzavreloj vodi sa malo ulja, oko 7-8 minuta.
Podmazati uljem sud za pecenje, pa staviti na dno kiselu pavlaku. Preko nje staviti polovinu skuvanih njoka.
Preko njih izmrviti sir. Zatim ponoviti postupak sa ostatkom njoka i sirom, a odozgo narendati parce kackavalja.
Peci oko 20 minuta na 200 stepeni.
Prijatno :)







Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom