Bingo torta







Ima puno recepata za ovu tortu, a ja sam je pravila po receptu iz Blic zene.
Sastojci :
6 jaja
6 kasika secera
10 kasika mlevenih oraha
2 kasike brasna
1 kasicica ulja
1 kesica praska za pecivo
1 stangla rendane cokolade
300 g mlevenog keksa
100 ml soka od narandze
1 margarin
100 g secera u prahu
1 l mleka
4 pudinga od vanile
10 kasika secera
2 margarina
500 g secera u prahu
100 g cokolade za kuvanje
2 kutije jafa keksa
3 kutije piskota
3 slaga


                                               
                                                                               

  • Kora: U jednu posudu staviti jaja, secer, mlevene orahe, ulje, brasno,prasak za pecivo i stanglu rendane cokolade. Sjediniti sve sastojke i peci koru u podmazanom plehu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

  • Prvi fil: Mleveni keks natopiti sa sokom od narandza. Posebno umutiti margarin i secer u prahu a zatim dodati prethodno natopljeni keks i sjediniti sve sastojke.

  • Drugi fil: U litar mleka skuvati 4 pudinga sa secerom i ostaviti da se dobro ohladi. Posebno umutiti margarin sa secerom u prahu i to sjediniti sa prethodno ohladjenim pudingom. . Dobijenu smesu podeliti na dva dela, u jedan deo staviti rastopljenu cokoladu(crni fil) a drugi ostaviti tako(zuti fil).

  • Koru staviti na posluzavnik i poprskati sokom od pomorandza i premazati je filom od plazme, preko fila poredjati 3 kutije jafa keksa prethodno utopljenog u sok. Zatim preko jafe premazati drugi fil u koji nismo dodali cokoladu (zuti fil) a na njega staviti 3 kutije piskota prethodno utopljene u sok i na kraju preko piskota premazati drugi fil u koji smo dodali cokoladu (crni fil) a zatim i premazati celu tortu. Umutiti 3 slaga i premazati celu tortu.



Preukusna je , bogata, izdasna, sve pohvale za pravog tvorca recepta :)







































Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom