Praseće pečenje preliveno rasonicom

Ako ne zelite ili ne mozete da kupite celo prase za Bozic ili Uskrs, ima jos jedan divan nacin da sami ispecete deo praseta u rerni.
Moj muz je uporno tvrdio da je negde procitao kako se meso preliva rasonicom, a to je tecnost iz kiselog kupusa, ako neko ne zna. Kada sam na nekom sajtu videla recept gde se meso preliva sircetom, odlucila sam da ga poslusam. Dobili smo pecenje sa hrskavom kozicom koja je takva i ostala sve dok je imalo mesa.
Potrebno je :
komad mlade prasetine od 3-5 kg ( moje je bilo od 5 kg )
so
rasonica
ulje
Oprati meso, osusiti ga papirnim ubrusom i zaseci na kocke. Dobro posoliti i staviti u pleh od sporeta na malo ulja, da koza, naravno, bude gore. Cetkicom premazati kozicu rasonicom, a jednu do dve case sipati u pleh oko mesa.
Rernu zagrejati na 250 stepeni, staviti meso da se pece i odmah smanjiti temperaturu na 160-170 stepeni. Pecenje peci oko 5 sati. Za to vreme moze se dva-tri puta prelivati tecnoscu iz pleha.
Dobicete divno pecenje sa lepom bojom i hrskavom kozicom koju svi vole.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca