Krmenadle sa paprikom

Svinjsko meso i paprike fino idu zajedno, "vole se ".

Sastojci :
4 svinjske krmenadle
200 ml kisele pavlake
2-3 crvene paprike
1 glavica crnog luka
1 kocka za supu
so, biber, mlevena paprika
1 kasika brasna
ulje

Na ulju prziti sitno iseckani crni luk. Kad omeksa, dodati papriku isecenu na krupne trake ( ja sam koristila smrznutu ).
Kad i paprika omeksa, posoliti, pobiberiti i dodati pavlaku izmesanu sa jednom kasikom brasna. Neka se malo proprzi, pa rastvoriti sa supom skuvanom od kocke, onako od oka, koliko zelite da bude gusto.
Krmenadle istuci, posoliti i posebno prziti na tiganju, posipane sa malo mlevene paprike. E, sad, ako ih odmah sluzite i planirate da se sve pojede, ovde smo vec zavrsili sa njihovim spremanjem. Ali, ja uvek spremam za dva dana, tako da sam im nalila malo supe i dinstala neko vreme, da omeksaju.
Uz ovako spremljeno meso i sos, lepo ide pire od krompira, koji cete spremiti tako sto osim mleka dodate i malo supe koja vam je sluzila i ostala od spremanja sosa i mesa.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom