Okruglo gusenica pecivo

Odavno "merkam" ovo pecivo i dodje i ono na red. Nisam trazila recept za testo, koristila sam moj za pekarske kifle, samo sam srazmerno smanjila sastojke.

Sastojci :
500 g brasna
25 g svezeg kvasca
250-300 ml mleka
100 ml ulja
1 kasicica soli
1 jaje za premazivanje
laneno seme za posipanje

Testo mozete odmah zamesiti sa izmrvljenim kvascem, mlakim mlekom, uljem i solju. Dobro ga izraditi, pa pokriti i ostaviti da naraste. Kad testo naraste, premesiti ga i podeliti na 8 loptica. Od svake loptice rasklagijati sto priblizniji pravougaonik i zaseci ga kao na slici.
Staviti sir, a moze i neko drugo punjenje ili da ostane prazno, pa urolati.
Zatim napraviti krug, a da se ne bi odvojio pri pecenju, poslednju trakicu od jednog kraja prebaciti i uviti oko drugog kraja, to nece bitno uticati na izgled. Poredjati peciva na papir za pecenje na pleh od sporeta.
Pokriti i ostaviti oko pola sata da jos malo rastu. Zatim premazati umucenim jajetom i posipati lanenim semenom.
Peci na 200 stepeni oko 20 minuta.
Prijatno !








Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral