Ruzice


Recept je od moje prije. Svrstala bih ga u "Bakine kolace", tako je starinski, a to volim. Zgodno je da uz ovakve kolacice i kaficu sednete sa komsikom i prijateljicom i...ogovarate, naravno. :)

Potrebno je za testo:

200 gr svinjske masti

3 kasike secera

2 zumanca

1 celo jaje

1 soljica mleka /150 ml/

400 gr brasna

20-30 gr svezeg kvasca

Potrebno je za fil:

2 belanca

150 gr secera

100 gr oraha

kora od limuna

2 stangle cokolade

prah secer za valjanje

 
Podmesiti kvasac u toplom mleku sa kasicicom secera i malo brasna. Penasto umutiti mast, pa dodati secer, mutiti jos malo, a onda dodati brasno, nadosli kvasac, zumanca i jaje. Dobro izraditi testo. Ako vam se ucini premekano, /a to zavisi od masti/, dodajte jos malo brasna. Pokriti testo i ostaviti da odstoji, dok pripremite fil.

Umutiti 2 belanca sa 150 gr secera, 100 gr oraha, omeksalom cokoladom i narendanom korom od limuna.

Od testa odvajati male kuglice velicine oraha. Na dlanu oblikovati krugove, stvljati u sredinu po pola kasicice fila i zatvarati ih.

 Peci u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Za sluzenje valjati u prah secer.



U nedostatku svinjske masti mozete koristiti puter ili margarin.

Популарни постови са овог блога

Moja Bozicna cesnica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Kako najjednostavnije napraviti ukrase za slavski kolac