Pizza pituljice

Ovaj recept je vec poznat, a mozda ce vam se svideti kako ja to pravim :)
 Potrebno je:

500 g kora za pitu

1 casa jogurta

1 casa ulja

1 casa brasna

1/2 praska za pecivo

2 jaja

kecap

sir

kackavalj

salama

marinirani sampinjoni

origano


Kore iz pakovanja podeliti na dva dela. U mom pakovanju je bilo 15 kora, jedan rolat sam zavila od 7, a jedan od 8 kora.


Od jaja, jogurta, ulja, brasna i praska za pecivo napraviti rucnom mutilicom fil za premazivanje kora. Svaka kora se premazuje, osim zadnje, na koju stavljate kecap i ostale sastojke. Nisam navela kolicine, jer to svi stavljamo po ukusu. Ja rendam kackavalj i salamu na krupnoj strani rendeta, a sir izmrvim rukama.

 
Zavijene rolate ostaviti u zamrzivac da se stegnu.

 Za pecenje seci svaki rolat na po 8 parceta, a mozete i vise, ako volite tanje komade.

Poredjati ih u podmazani pleh od rerne da stoje uspravno.

 
Odozgo sam stavljala po kasicicu jajeta umucenog sa jednom casom kisele pavlake, ali i ne mora, to nije po receptu.



Peci na 200 stepeni oko 25-30 minuta.

Ovu pitu mozete drzati u zamrzivacu, pa izneti kad vam iskrsne neka pogodna prilika, zato je ovaj nacin zavijanja i cuvanja pite vrlo praktican.
 


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom