Piroske koje se peku


Meni se svidelo, mozda ce i vama.

Potrebno je:

300 g brasna

1 kasicica soli

120 g margarina

1 kasika ulja

1 jaje i jos jedno za premazivanje

malo vode (2-3 kasike)

sir za nadev

U brasno dodati omeksali margarin, ulje, so i jaje. Testo dobro izraditi rukom, dodati vodu tek da bude malo mekse, pokriti i ostaviti da stoji oko 1 sat.

Razviti oklagijom, seci komade 8 x 8 cm, u sredinu staviti nadev, preklapati testo, prvo krajeve, pa uviti u rolnicu.

Premazati umucenim jajetom, redjati na pleh na papir za pecenje i peci na 200 stepeni oko 20 minuta.
 
Ja sam stavljala sir, a po originalnom receptu iz kuvara Testa od Radmile Petkovic, nadev je od sunke, crnog luka i bibera i ne prave se rolnice, vec se testo samo preklopi preko nadeva. Vi mozete kako vam se svidi.




Популарни постови са овог блога

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Pijano voce