Piletina sa taranom


Priprema ovog jela nije teska, a ukus je izvrstan !

Sastojci :
500 g belog pileceg mesa
1 glavica crnog luka
1 sargarepa
ulje, persun, mesavina zacina
250 g svezih sampinjona
1 solja od 2 dcl tarane
1 kasika putera ( ili margarina )

Pilece meso iseci na kockice, a sampinjone na listice. Crni luk sitno naseckati, a sargarepu narendati na krupnoj strani rendeta.
Na ulju uprziti crni luk i sargarepu, a zatim dodati piletinu i prziti je dok ne promeni boju. Dodati sampinjone i prziti dok ne uvri njihova voda.
Zatim dodati taranu i nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi.
Pred kraj dinstanja dodati zacine po ukusu i puter, a gotovo jelo posuti persunom.
Recept je iz casopisa Bakina kujna, a taranu sam sama spremala.
Sastojci :
oko 100 g brasna
1 jaje
2 kasike vode
prstohvat soli
 Od navedenih sastojaka umesiti testo, napraviti od njega lopticu, uviti u foliju i ostaviti u frizider da malo odstoji. Zatim ga rendati na krupnu stranu rendeta.


Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca