Tirolski jastucici

Ne znam zasto se ovako zovu, recept je iz casopisa "Hrana i vino ", ali su svakako fin prilog uz neko meso. U originalnom receptu je punjenje od spanaca, ali sam ja koristila sir.

Sastojci :
150 g brasna
4 jaja
2 kasike ulja
sir
parce putera ili margarina
malo kackavalja

Zamesiti testo od brasna, 3 jaja i jednog zumanceta i 2 kasike ulja. Formirati loptu i ostaviti da malo odstoji, moze i u frizideru. Na pobrasnjenoj povrsini razviti okruglu koru i kalupom vaditi kruzne oblike. Ja sam koristila casu za vodu.
Premazati krugove onim preostalim belancetom ( lagano umucenim viljuskom ). Na svaki staviti komadic sira, presaviti krug na pola i pritikati prstima da se krajevi zalepe.
Kuvati u uzavreloj i posoljenoj vodi. Nakon 8 minuta, vaditi jastucice na ciniju oblozenu krpom.
Sluziti ih tople, prelivene sa malo topljenog putera ili margarina i sa narendanim kackavaljem.





Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom