Pituljice sa filom od sira i premazom od pavlake


Ovaj recept sam dobila od moje drage ujne, Vojvodjanke, majstorice za pite.

Potrebno je:

1 casa kisele vode /200ml/

1 soljica ulja /100-150ml/

1/2 kg sira

2 jaja

1/2 praska za pecivo

1/2 kg kora za pitu

1 casa kisele pavlake

1 jaje

Umutiti viljuskom 2 jaja, dodati sir, kiselu vodu, ulje i prasak za pecivo. Dobro izmesati.

 Kore podeliti brojcano na dva dela ( ako u pakovanju ima 20 komada, na po 10 kom.) Premazivati filom svaku , ako su punije, ili svaku drugu, ako su tanje. Uviti u rolat. Od ove kolicine dobicete dva rolata. Staviti rolate u zamrzivac da se stegnu , a onda seci na parcad od oko 2cm sirine, a mozete i sire ako volite. Redjati u pleh.

Umutiti jaje i dodati kiselu pavlaku. Ovom smesom premazivati pituljice.

Peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 30 minuta.

Sluziti sa jogurtom. Pituljice su izuzetno meke i vazdusaste.

Rolate mozete drzati zamrznute i po potrebi izvaditi da se malo opuste pre secenja i pecenja, stoga je ovaj recept i vrlo praktican i "zahvalan" za iznenadne goste.
Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca