Ciriski rolat

Nisam sigurna zasto se ovako zove ovaj rolat. Recept je iz casopisa "Blic zena" i ko voli ukus cokolade bice zadovoljan.

Potrebno je:

5 jaja

5 kasika secera

2 kasike brasna

2 kasike kakaoa

1 kesica praska za pecivo

Za karamel:

120 gr secera

2 kasike vode

100 gr seckanih pecenih lesnika

Za fil:

2 kesice slaga od cokolade

125 gr maslaca

1 kasika secera u prahu


 Pomesati brasno, prasak za pecivo i kakao. Penasto umutiti jaja sa secerom i postepeno dodati mesavinu praha. Testo izliti na papir za pecenje u pleh od sporeta i peci u rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Pecenu koru prevrnuti na cistu krpu i zaviti u rolat.

Uspinovati secer sa vodom i dodati seckani lesnik. Vruc karamel razliti na foliju podmazanu uljem. Kad se karamel stegne, samleti ga. Umutiti slag po uputstvu sa kesice, a odvojeno umutiti maslac sa secerom u prahu i sjediniti sa slagom. Na kraju dodati mleveni karamel i sve izmesati.

Odviti rolat i nafilovati ga sa 3/4 fila. Ponovo zaviti rolat i odozgo premazati ostatkom fila.

Moj zakljucak je da slag iz kesice treba umutiti sa manje mleka nego sto pise na kesici, da bi se dobila veca cvrstina krema.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom