Teleca corba


Recept za ovakav nacin kuvanja corbice,dobila sam od svoje sestre od tetke koja je profesionalna kuvarica,i nadam se da sam dobro zapamtila i odradila.

Potrebno je:

300-500 gr teletine

1 glavica crnog luka

1 veza zeleni

so,biber,suvi zacin

1 kasicica senfa

3 kasike kisele pavlake

1 jaje

brasno i ulje za zaprsku

Staviti meso da se kuva i kad provri,prosuti vodu i naliti novu.Malo posoliti i kuvati meso dok ne omeksa.

Posebno na ulju dinstati sitno iseckani crni luk i povrce iz zeleni,uz dolevanje vode dok ne omeksa.Kada povrce potpuni omeksa,naliti vodom da provri.Dodati zacine i kasicicu senfa.Zaprziti zaprskom od 1 kasike brasna na malo ulja.Meso iseckati na kockice i dodati u corbu.Kad se malo prohladi,naliti lagano u corbu 1 umuceno jaje sa 3 kasike pavlake.Pred sluzenje pospite seckanim persunom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral