Moje princes krofne


Ima mnogo recepata za princes krofne, videla sam da i neke ucesnice ovde imaju slican, a posebno mi je drag zato sto je starinski, nasledila sam ga od moje svekrve, nema upotrebe sprica i tako to, bas klasika...

Potrebno je :

1 casa vode (250 ml)

1/2 case ulja (150 ml)

1 casa ostrog brasna (200 g)

prstohvat soli

1 kasicica praska za pecivo

4 jaja

Za krem:

1 l mleka

8 kasika brasna

4 jaja

13 kasika secera

1 vanilin secer

1 parce margarina (100 g)

Ulje i vodu staviti da provri i onda dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo. Dobro izmesati i ostaviti da se ohladi.

U ohladjeno testo, dodavati jedno po jedno jaje i dobro umutiti.

Kasicicom vaditi testo i stavljati u podmazan pleh na odstojanju 5 cm jedna od druge.

Peci u zagrejanoj rerni na 200 st. najmanje 20 min. dok ne dobiju lepu boju i za to vreme ne otvarati rernu.

Ispecene krofne iseci jos dok su vruce i filovati kremom.

Za krem umutiti 4 zumanca sa secerom, dodati brasno i malo od mleka, sipati lagano u zavrelo mleko i mesati dok se ne zgusne i ne dobije ujednacena masa. U vruc krem dodati 1 vanilin secer i parce margarina i mesati da se izjednaci.

U ohladjen krem dodati dobro umucena belanca. Kasikom puniti krofne.

Princes krofne mozete dekorisati secerom u prahu, topljenom cokoladom ili otopiti oko 100 g secera i u to umociti gornji deo krofnica.

Популарни постови са овог блога

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Pijano voce